a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Για παλαμίδες τον Οκτώβρη



Είναι ένα απόγευμα στα μέσα Οκτωβρίου, όταν πέφτει τηλέφωνο από τα φιλαράκια για πρωινό spinning με στόχο τα τονοειδή και συγκεκριμένα τις παλαμίδες. Θα ψαρεύαμε σε ένα μέρος όπου είχαμε πάρει κάποια ψάρια στο παρελθόν και είπαμε να το επισκεφθούμε ξανά.



Πράγματι στις 06.00 το πρωί συναντηθήκαμε, φορτώσαμε και ξεκινήσαμε για τον προορισμό μας. Το μέρος αποτελούνταν από βράχια και ρηχά σχετικά νερά με μέγιστο βάθος τα 7 μέτρα.
Φτάνοντας παρατηρούμε έντονη συννεφιά και ο νοτιάς να κατσαρώνει την επιφάνεια του νερού....ήταν αυτό που ζητούσαμε.


 Είμασταν τρία άτομα στο σύνολο και αφού χωριστήκαμε ξεκινήσαμε τις βολές. Μετά από καμιά ώρα συνεχόμενων βολών μια παλαμίδα επιτέθηκε σε ένα vibration σε χρώμα σαρδέλας του φίλου Μιχάλη σχεδόν στον πάτο όπου με συνοπτικές διαδικασίες την βάλαμε στην απόχη.
Παρόλο που νομίσαμε ότι τα ψάρια είχαν έρθει πέσαμε έξω και αποφασίσαμε να αλλάξουμε σημείο πηγαίνοντας λίγο πιο πέρα.
Δεν πέρασε αρκετή ώρα όταν τα ψάρια μας επισκέφθηκαν ξανά και αυτή τη φορά με μεγαλύτερη όρεξη πέφτοντας με μανία επάνω στα τεχνητά μας. Παρόλο που δεν ήταν πολύ μεγάλα σε μέγεθος έδιναν καλή μάχη, κάνοντας πολλές φορές τα φρένα μας να ''ακουστούν''.


Ήταν τόση η μανία τους που έτυχε κάποιες φορές να πέφτουν και δύο δύο πάνω στα τεχνητά με το ανάλογο αποτέλεσμα......

Δύο ψάρια σε ένα τεχνητό

Όσον αφορά τα είδη και τα χρώματα των τεχνητών που προτίμησαν, μπορώ να πω ότι έτρωγαν στα πάντα με μια ιδιαίτερη προτίμηση στα minnows με λεπτή γραμμή τα λεγόμενα slim.
Κάποιες ώρες μετά τα ψάρια σταμάτησαν να τρώνε και εμείς αποφασίσαμε να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής χαρούμενοι για το αποτέλεσμα αλλα πάνω απ όλα γεμάτοι από ωραίες εικόνες και στιγμές αδρεναλίνης.



Του Γιάννη Καποδίστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου