a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Βυθομετρητής και βυθομέτρηση



Ένα απαραίτητο εργαλείο και αναπόσπαστο κομμάτι του εγγλέζικου ψαρέματος ειναι ο βυθομετρητής.
Λέω αναπόσπαστο διότι χωρίς βυθομέτρηση δεν γίνεται να κάνεις το συγκεκριμένο ψάρεμα. Στο εγγλέζικο πρέπει να γνωρίζουμε πάντα σε ποιό βαθος ψαρεύει το αγκίστρι μας με βάση πάντα την ιδιομορφία του βυθού αλλα και τα ψάρια που στοχεύουμε.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφοροι τύποι βυθομετρητών. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε σε όλους είναι τα γραμμάρια τους, ώστε να πάρουμε κάποιον που θα κάνει για το c.w του καλαμιού μας και να μην είναι βαρύτερος. Μερικοί απο αυτούς είναι οι παρακάτω.


Η βυθομέτρηση λοιπόν γίνεται ως εξής. Αφού στήσουμε την αρματωσιά μας κανονικά και φτάσουμε στην τελική της μορφή, τοποθετούμε τον βυθομετρητή στο αγκίστρι μας και κάνουμε βολή όσο το δυνατόν πιο κοντά στην απόσταση που επιθυμούμε να ψαρέψουμε. Αφού το αφήσουμε μερικά δευτερόλεπτα να βυθιστεί, κοιτάμε τον φελό ο οποίος θα μας δείξει ακριβώς που βρίσκεται το αγκίστρι μας και ανάλογα ρυθμίζουμε το στόπερ.


Τοποθέτηση αγκιστριού στο βυθομετρητή

 Ακόμη και να ρυθμίσουμε το στόπερ σωστά θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε μερικές βολές δεξιά και αριστερά του σημείου μας, ώστε να πάρουμε μια γενικότερη ιδέα του βυθού και να μην χρειάζεται να ανεβοκατεβάζουμε το στόπερ μας σε κάθε ρεύμα ή αεράκι που θα παρασέρνει τον φελό μας.




 Του Γιάννη Καποδίστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου