a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Κλείνοντας όμορφα το 2014



Μπορεί οι μετεωρολόγοι να μίλαγαν για ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία όντως επαληθεύτηκαν, αλλά ακόμα και έτσι τίποτα δεν θα μπορούσε να μας κρατήσει μακριά απ την γαλανή.
Το τελευταίο ψάρεμα για το 2014 ήταν γεγονός και εγώ μαζι με τον φίλο Γιάννη καθόμασταν σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να έρθει η στιγμή της αναχώρησης.
Μιας και οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες με θερμοκρασίες στους 0 βαθμούς, χιονόνερο και πολλά μποφόρ αέρα, από το μυαλό δεν μας πέρασε τίποτα άλλο εκτός από τα λαυράκια.
 Έτσι αποφασίσαμε να επισκεφθούμε μια παραλία η οποία μας έχει δώσει λαυράκια και στο παρελθόν.
Η ώρα είχε πάει 05.30 το πρωί όταν φτάσαμε στον προορισμό μας και ξεκινήσαμε τις βολές.


Μετά από αρκετές βολές και περπάτημα έκανα την αρχή με ένα κοκκάλι το οποίο χτύπησε σε Duo terrif bullet dc-9 πάνω στο ξημέρωμα. Στη συνέχεια άλλο ένα κοκκάλι μου έκανε την τιμή με το ίδιο τεχνητό αλλά ξαγκιστρώθηκε στην πορεία. Κατευθείαν αλλαγή με ένα κινέζικο μικρό τεχνητό στα 11 εκατοστά και στην πρώτη βολή χτύπημα ακριβώς μπροστά στα πόδια μου. Αυτή την φορά ήταν ένα λαυράκι το οποίο βγήκε γρήγορα στην ακτή.


Την έκπληξη όμως την έκανε ο Γιάννης λίγο αργότερα ψαρεύοντας με την τεχνική walk the dog. Ένα πολύ καλό λαυράκι στα 2.800 γραμμάρια μετά από έντονη μάχη κατέληξε και αυτό στην ακτή.

Ο Γιάννης με το "τέρας" του

Αφού χάραξε για τα καλά αποφασίσαμε να σταματήσουμε και να πάρουμε τον δρόμο για τον γυρισμό. Μπορεί να φάγαμε πολύ κρύο αλλά η εξόρμησή μας άξιζε το κάθε λεπτό και έτσι λοιπόν κλείσαμε την ψαρευτική μας χρονιά.
Καλή χρονιά σε όλους!!!




Του Γιάννη Καποδίστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου