a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Με Light Spinning το καλοκαίρι



Επιτέλους μετά από έναν βαρύ χειμώνα, το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του και ο γόνος των ψαριών. Οι ακτές, τα λιμάνια καθώς και οι βραχώδεις παραθαλάσσιες περιοχές, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας των νερών έχουν κατακλυστεί από γόνο και κάθε λογής μικροψάρο.

Οι ζαργάνες κάνουν την εμφάνισή τους

Μαζί με αυτά ήρθαν και κάποιοι θηρευτές, οι οποίοι θα είναι και ο στόχος μας από εδώ και πέρα. Αναφερόμενος στους θηρευτές τα είδη που θα στοχεύσουμε είναι τα κοκκάλια, οι ζαργάνες, τα μελανούρια και τα λιτσομελάνουρα.


Τα μικρά ψάρια επιβάλλεται να τα απελευθερώνουμε

Πραγματικά τα μεγαλύτερα σε μέγεθος ψάρια, σε συνδυασμό με τον ελαφρύ εξοπλισμό μπορούν να χαρίσουν όμορφες μάχες και αρκετές δώσεις αδρεναλίνης.



Στο θέμα εξοπλισμού τώρα θα χρειαστούμε καλάμια fast με casting weight έως τα 20 με 25 γραμμάρια και μοτεράκια μεγέθους από 1500 έως 2500. Απαραίτητη προυπόθεση είναι ο μηχανισμός μας να έχει ψιλό νήμα διαμέτρου 0.8 - 1.0 PE. Το νήμα θα μας δώσει καλύτερη αίσθηση στα τεχνητά που θα χρησιμοποιήσουμε όπως και καλές βολές χάρη στη μικρή διατομή του.


Ελαφρύ σετ εξοπλισμού + μικρά τεχνητά = επιτυχία

Από τεχνητά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρές σιλικονίτσες με κάποια μολυβοκεφαλή λίγων γραμμαρίων, πλανάκια, κουταλάκια καθώς και μικρά σε μέγεθος minnows και μπονίτες ή αλλιώς vibrations. Προσωπικά μικρά πλανάκια και σιλικονίτσες μέχρι 12 γραμμάρια σε συνδυασμό με συνεχόμενα κοφτά τινάγματα με παύσεις μου έχουν χαρίσει και τις περισσότερες επιτυχίες.


Αρκετά αποδoτικά τα μικρά minnows

Εκτός από τα ημερήσια ψαρέματα, επιτυχία μπορούμε να έχουμε και στα νυχτερινά κυρίως στα κοκκάλια και τα μελανούρια. Σημεία που πέφτουν φώτα στο νερό η βραδιές με φεγγάρι είναι κατά τη γνώμη μου πολύ καλοί παράγοντες.

Το βράδυ μπορεί να κρύβει εκπλήξεις

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στα κοκκάλια ωστε να μην τα ζορίζουμε πολύ κατά το μάζεμα και να χρησιμοποιούμε απόχη μιας και το στόμα τους είναι ιδιαίτερα μαλακό και μπορεί να σχιστεί.


Λιτσομελάνουρο σε πλανάκι

Ακόμη,  όσο πιο χαμηλά δουλεύουμε τα τεχνητά μας στο βυθό, στοχεύουμε και σε άλλα είδη ψαριών όπως οι δράκαινες, οι σκορπίνες, οι στηρούλες και οι πέρκες όπου τις περισσότερες φορές θα είναι σε απαγορευτικά μεγέθη και θα πρέπει να απελευθερώνονται άμεσα.

Σκορπίνα σε σιλικόνη paddle tail

Αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία αν δεν το έχετε κάνει ήδη σε αυτό το είδος spinning και να περάσετε όμορφα γεμίζοντας τις μπαταρίες σας. Καλό καλοκαίρι και καλές εξορμίσεις σε όλους.




Του Γιάννη Καποδίστρια









 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου